Bemutatkozás Szalay Ancsa

2014-ben komoly válaszút elé érkeztem és úgy döntöttem, hogy elhagyom a várost: Budapestről Kőszegre, az erdő mellé költöztem. Itt egy egészen más, új világ várt. Vannak mozaikok, melyeket magammal hoztam és másokat itt találok meg. Most olyan környezetben élhetek, ahol rendkívül gazdag a természet: csend, béke, madárcsicsergés, jó levegő, kedves szomszédok, barátságos földiek.

Amint értékrendemhez hűen váltottam, hamarosan rám talált a boldogság is, egy olyan kapcsolat képében, amelyben a női és a férfi minőségek kiegyensúlyozottan működnek, jelen van a szeretet, tisztelet, megbecsülés, támogatás, odafigyelés.

Utamat a keleti tanítások és a természet erői mutatják, ezek segítségével egy békés egyensúlyi állapot megteremtésén munkálkodom. Célom a tisztánlátás, a nehézségeken túlmutató szeretet-vezérelt cselekvés, valós értékek közvetítése által.

Ahogy Budapestet el kellett engednem Kőszegért, úgy néhány évvel korábban a biztos jól-fizető multis pozíciót is. Szabadságvágyam volt a belső tanácsadóm és bebizonyosodott, hogy nem csak munkavállalóként lehet túlélni, sőt nélküle én határozottan jobban tudok boldogulni. Hatalmas önbizalmat ad az önállóság, a saját ötleteimmel való foglalkozás, azok kidolgozása és a megérlelt “gyümölcs leszüretelése”. Szinte minden nap tanulok valami újat, amit beépítek életembe és coaching módszereimbe. Szabadidőmben írok, festek, barkácsolok, bringázom, nordic walkolok, minimalizálok, vega ételeket, italokat komponálok.

Ha jellemezni szeretném az életemet, színesnek, szabadnak és rendkívül eseménydúsnak mondanám: költözések, utazások, változások sora. Magam mögött tudhatok 2 országban 2 házasságot, majd válást, 3 országban több mint 10 munkahelyet, jó néhány amerikai utat, 2 hosszabb vakációt Ausztráliában és Új-Zélandon. Ezek az életciklusok vezettek a “most”-ba és bebizonyosodott, hogy még a legkeményebb helyzetekre is valamiért szükség volt. Felismertem, hogy a küzdelem és a védelem eszközeinek birtokában biztonsággal eldönthetem, mikor hogyan reagálok a külső kihívásokra. Persze mára sokkal nyugodtabbá váltam és tüzes energiáimat igyekszem bölcs, el- és befogadó hozzáállásra cserélni 😉
Fontos számomra a tisztánlátás, a folyamatok és az emberi természet, a szükségletek megértése. Ahogy a természetben, az életben is összefügg minden mindennel. Amint rálátunk saját folyamatainkra, világossá válnak a karmikus adottságok, feladatok, ebből adódóan pedig a lehetőségek és az életút. Ha meghajolunk a magasabb rendeződési elvek előtt, rátalálunk a békére és saját boldogságunk kulcsára.

Mindig rengeteget profitálok és feltölt, ha egy másik ország működőképes rendszerét megismerhetem. Imádom az óceánt, a sziklákat, a hegyeket, a vizeket. A Fertő tó az egyik kedvenc helyem, csodálattal tölt el a végeláthatatlan nádas, amint a szőlők mögött kibukik az érintetlen tó látványa Balfnál.

Életem egyik legjelentősebb fordulópontja akkor érkezett el, amikor rátaláltam a coachingra. Egy módszer, amellyel személyre szabottan elérhető a boldogság. Ráadásul ez tökéletes összhangban áll a zennel és a taoizmussal, vagyis az egyszerűséggel, az ítéletmentességgel, a tettek erejével, mások szolgálatával. Számomra a coaching az eszköz, amelyben ötvözhetem az alábbi irányzatokat, technikákat:

Agykontroll, zen, taoizmus, buddhizmus, meditáció, jóga, ayurvéda, feng shui, transzcendentális meditáció, tranzakció analízis, rendszerállítás, módszeres empátia, számmisztika, csikung, meridián torna, vegetáriánus táplálkozás/Hay-diéta. Eszköztáramat folyamatosan bővítem, ez a hobbim és egyben a hivatásom.

Zen és tudatosság
Életünkben különös hangsúlyt kapnak emberi kapcsolataink, hitünk, hozzáállásunk, meggyőződésünk, mintáink, cselekvéseink.
Minél tisztábban, tudatosabban éljük mindennapjainkat, annál kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb, értelmesebb, boldogabb életünk lesz. Ehhez nyújtok át eszközöket, módszereket, technikákat, hogy számodra is “kerek” legyen a világ.

MÉRFÖLDKÖVEIM, KÉPZÉSEK

Meditáció:
Hangkapu Hangtál alapképzés 1. szint (relaxáció, meditatív tudatállapot létrehozása gyógyító hangok segítségével)
Öt fogadalom (buddhista menedékvétel)
Transzcendentális Meditáció 1. tanfolyam (meditációs technika)

Coaching, önismeret:
Karrieriskola Csoportos coach képzés (mentorálási folyamat csoportban)
Karrieriskola Business coach képzés ( kommunikáció, önérvényesítés, vezetői képességek fejlesztése)
Pythagoras és héber számmisztika tanfolyamok (személyiségelemzés)
Spirituális Válasz Terápia alap és haladó tanfolyam (hitrendszerek oldása)
Karrieriskola Life coach képzés (életvezetési tanácsadás)
Karrieriskola Önismereti képzés
Gober Method Training (ügyfélszolgálati képzés)
Általános vállalati tréner képzés

(Ön)gyógyító technikák:
PránaNadi tibeti energetikai gyógyító tanfolyam 1-7. fokozat (testünk energetikája)
PránaNadi oktatói tanfolyam 1.
Csung Jüan Csikung kínai energetikai tanfolyam 1-2. szint (energiagyakorlatok)
SOTE A jóga funkcionális alapismeretei előadássorozat (a jóga hatása a testre és a tudatra)
Ayurvéda, ősi indiai gyógyászat és életmód tanfolyam (a három alapelem és a test kapcsolata)
Pránájáma légzőgyakorlatok tanfolyam

Egyéb:
Agykontroll önfejlesztő tanfolyam
Feng Shui ősi kínai térrendezés

ELKÖTELEZETTSÉG, ORIENTÁCIÓ

Zen buddhizmus, meditáció, zen gyakorlatok
Jóga
Egészséges és természetes életmód
Vegetáriánus táplálkozás
Együttműködő kommunikáció
Szívtér Közösség tagság
Önismeret

 

MESTEREIM, TANÍTÓIM

Chong An Sunim – Dharma tanító, zen szerzetes
Halmai László – Hangtál és gong terapeuta
Joó Zsuzsanna – Karrier tanácsadó, life coach
Földi György és Földi Erzsébet – PránaNadi mesterek
Dr. Narada Kush – Védikus tanító , TM mester
Bálint János – Hatha jóga oktató
Kiran Chothe – Iyengar jóga oktató
Mooji – Spirituális tanító

 

KEDVENC IDÉZETEM

Mindannyian képesek vagyunk a boldogságra. Nincs bennünk semmi, ami rossz lenne! Mindenünk jó.
Az életet a paradoxonok teszik lehetővé. A békesség az ellentétek feloldásából jön létre.

A boldogság kulcsa az önismeret és az önmegvalósítás.

Úgy vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk, de életünket a sajátosságainkhoz kell hozzáigazítanunk. Azok legyünk, akik vagyunk. Mindenkinek vannak erősségei is, gyengeségei is. Ezek kombinációja tesz bennünket külön-külön egyedülivé, és ez megadja életünk irányát. Nagyon szerencsés vagyok. Megvan a helyem az életben, amely senki másé. A boldogságnak az a titka, hogy ismerjük a gyengeségeinket, ismerjük az erősségeinket, és hozzájuk igazodva élünk. Figyeljünk oda a gyengeségeinkre, és vegyük hasznát az erősségeinknek.

Önismeretünk révén rátalálunk a tehetségeinkre, és felfedezzük a gyengeségeinket is. Azokat a dolgokat is felismerjük, amelyek nem viszik előre az életünket. Ettől a ponttól kezdve azt csináljuk, ami előrevivő, és nem fulladozunk gyengeségeink terhei alatt. Sok fájdalmat, szenvedést és tanácstalankodást takaríthatunk meg így.

Ha sikerrel járunk mindezek felfedezésében, megvilágosodunk. Már csak az marad hátra, hogy boldogan éljünk.”

-Wataru Ohashi , a keleti tanok mestere

 

A lehetőség minden pillanatban jelen van, hogy javítsunk életminőségünkön, meghaladjuk a problémákat és saját korlátainkat.

Várlak egy őszinte, tiszta, előremozdító beszélgetésre, ha úgy érzed, lehetne az életed (ennél is) jobb!

Ancsa