Egyéni rendszerállítás

A rendszerállítás egy modellezési technika, ahol az egyén saját nézőpontjából kitekintve megkönnyebbül és rálát saját folyamataira, valamint környezete által ráosztott szerepére. A családállításhoz hasonlóan a történet középpontjában álló főszereplő viszonyulásait vizsgálja.
Célja, hogy rávilágítson azokra a rendellenességekre, egyensúlytalanságokra, amelyek megnehezítik a szeretetteli kapcsolódásokat.
A család- és rendszerfelállítás Bert Hellinger és Vigia Satir nevéhez fűződik; a módszer a Rupert Sheldrake által felfedezett morfogenetikus mező működésén alapul.

A strukturális rendszerállítás az egyik leghatékonyabb, leggyorsabb módja, hogy megtaláljuk egy problémára a lehető legjobb kiutat. Egyike azon modelleknek, amely biztosan mindenkinél működik, aki nyitott, befogadó arra, hogy ránézzen saját helyére a környezetének tükrében és meglássa mi húzódik a dolgok hátterében. Ezért is választottam elsődleges eszközeim közé.

A folyamat 2 részből áll, először felépítjük a jelenlegi pillanatképet, majd az ideális jövőképet. Kockákkal, figurákkal modellezünk, kiegészítőkkel, kövekkel, madzagokkal árnyalunk, oldunk, átrendezünk/újraépítünk.

Ahogy leképezed a helyzetet a rendszerállító táblán, világossá válik, milyen helyet foglalsz el a környezetedben, mások sztorijában. Szinte minden esetben fény derül olyan elemekre, amelyek a háttérből irányítanak, erőt vesznek vagy adnak. Tudatos szintre emelve a történeted ráébredsz, mit üzen az élethelyzet, meglátod a lehetőségeidet. Amint megalkotod az ideális jövőképedet a táblán, visszatérve az életbe a mindennapokban is fogod tudni tartani az új pozíciód. Feloldódnak, leegyszerűsödnek, felszabadulnak, felértékelődnek az addig bonyolult, szövevényes, érdemtelen, korlátozott helyzetek.

egyéni rendszerállítás

Kifejezetten ajánlom párkapcsolati, munkahelyi, családi nehézségek, konfliktusok tisztázására; ezen kívül olyan esetekben, amikor gyors, egyértelmű, kristálytiszta kivezető utat keresel egy konkrét problémakörre.

A rendszerállítás egy intuitív, mély folyamat, így érdemes időt szánni rá. Tapasztalatom szerint egy alkalom kb. 2 órát vesz igénybe, bár mindenkinél más, ahogy a témája kibontakozik, néha hosszabb idő, amíg “minden szálat elvarrunk”. Van olyan is, hogy egy alkalom alatt két rendszert is felállítunk, ezzel két aspektusból tekintünk rá a körülményekre. Készülj kérlek úgy, hogy 2-3 óráig is tarthat. Egy téma egy alkalommal feltárható, rendezhető, így ismétlésre általában nincs szükség.

Milyen élethelyzetekre megoldás a rendszerállítás?

munkahelyi nehézségek  •  elkülönülés  •  magányosság  •  családi egyensúlytalanságok  •  anyai vagy apai dominancia

 megfelelési kényszer  •  testvéri viszályok  •  haragos kapcsolat (pl. anyóssal vagy apóssal)  •  szeretői viszony

ellentétek, szembenállás  •  gyermek helye a családban (pl. előző házasságból)

viharos kapcsolat (pl. nagyszülőkkel, kollégákkal)  •  kölcsönös elismerés hiánya

támogatás hiánya egy csoporton/családon/közösségen belül

EGYÉNI RENDSZERÁLLÍTÁS ÁRA

A rendszerállítás ára 25.000 Forint, amely tartalmaz egy utánkövető beszélgetést az esemény után kb. 2 héttel.

A lehetőség minden pillanatban jelen van, hogy javítsunk életminőségünkön, meghaladjuk a problémákat és saját korlátainkat.

Várlak egy őszinte, tiszta, előremozdító egyéni rendszerállításra, ha úgy érzed, lehetne az életed (ennél is) jobb!